Bilgi teknolojisi ve yazılım sistemleri, ülkelerin ekonomik kalkınmasında önemli bir yere sahip olduğundan sürekli büyümektedir.
Günümüzde yazılım sistemleri, finansal sistemler, ticari sistemler, sağlık bilgi sistemleri, havayolu taşımacılığı, telekomünikasyon sistemleri, otomotiv mühendisliği vb. gibi günlük hayatın hemen her alanında kullanılan bilgisayar ve bilişim sistemleri araştırmanın ve ekonominin çok önemli ve kritik bir bileşenini oluşturmaktadır.

Bilgisayar, bilgi ve iletişim teknolojisi ürünlerinin her sektörde yaygın kullanılması ve nitelikli insan gücü eksikliği nedeniyle bilgisayar
mühendisliği ve yazılım mühendisliği dışındaki alanlarda uzman olan çok sayıda üniversite mezunu Bilgisayar Bilimleri ve Bilişim Teknolojileri alanında çalışmakta ve kendini geliştirmek istemektedir.

Hedeflenen öğrenci kitlesi, yalnızca mühendislik ve diğer lisans programlarından mezun olanlar değil, aynı zamanda yönetim bilişim sistemleri, bilişim sistemleri ve teknolojileri, bilgi iletişim teknolojileri, bilgi güvenliği ve teknolojileri ve yazılım geliştirme gibi Bilgisayar Bilimleri ve Bilişim Teknolojileri alanlardaki mühendislik dışındaki 4 yıllık lisans programlarından mezun olanlar ve bilgisayar
programcılığı gibi önlisans mezunu olup farklı alanlarda 4 yıllık lisans tamamlayan mezunlarıdır.

Bilgisayar Bilimleri ve Bilişim Teknolojileri alanında akademisyen yetiştirme diğer bir hedefimizdir. Gerek ulusal ve gerek ise uluslararası adaylara çekici olan önerilen program, içerdiği bütüncül yaklaşımla ülkemizin bilişim uzmanı, yazılım geliştirici gibi pozisyonlarında gereksinim duyulan nitelikli bilişimci personel ihtiyacını karşılamak için katkı sağlayacaktır.

ss dd ss